Käkisalmen vapaus- ja talvisodan sankarihautausmaa
1921, 
Oy Granit. Suunnittelija Ilmari Virkkala
Sankaripatsas on kolminkertaisen jalustan päällä seisova ylöspäin kapeneva tekstikivi, jonka päällä on alaston Karjalan kilpeä pitelevä mies polvillaan. Tekstikiven yläreunassa on risti ja sen alla vuosiluku 1918. Vuosiluvun alapuolella on kaatuneiden nimet syntymäaikoineen ja kuolinpaikkoineen, sekä teksti 19 tuntematonta sankaria. Nimiluettelon alapuolella on teksti: "Kunnia sankareille - kunnia kaatuneille - kunnia kantaneille - Karjalan kilpeä - isänmaan eestä". Tekstikiven oikeaan reunaan lisättiin v. 1998 Kauko Kokon suunnittelema laatta viiden talvisodan sankarivainajan muistolle.
42 sankarivainajaa
Hautausmaalle on haudattu 37 vapaussodassa kaatunutta ja viisi talvisodassa kaatunutta sankarivainajaa. Vapaussodan vainajista 14 on käkisalmelaista, neljä vieraspaikkakuntalaista ja 19 tuntematonta.
Приозерск N 61,0294° E 30,06443°
Käkisalmen entinen luterilainen hautausmaa sijaitsee entisen Kannaksentien, nykyisen Sortavalantien varrella kaupungin pohjoislaidalla. Vapaussodan muistomerkki on pääportista oikealle hautausmaan kulmassa, ahtaassa paikassa, koska venäläiset ovat haudanneet vainajiaan aivan muistomerkin viereen.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors